BETIS, EL SETÈ RIVAL 'FUTBOLERO' DE LA PENYA

Resultado de imagen de joventut barça
Vidal, contra quatre jugadors del Barça

Sevilla, una ciutat amb dos clubs de futbol molt arrelats a la ciutat i amb presència a Primera Divisió, no ha renunciat a tenir un club de bàsquet a l'ACB malgrat l'habitual manca d'identificació amb la població. Des que a la temporada 1989-90, el llavors Caja San Fernando va debutar a la màxima categoria del bàsquet espanyol Sevilla ha gaudit ininterrumpudament del millor bàsquet de l'estat.

Però l'esforç econòmic de les caixes d'estalvis que han patrocinat l'equip sevillà des de la seva irrupció a l'elit, entre elles la catalana Caixa Bank, no s'ha traduit en títols ni amb el creixement de la seva massa social.

Els sots-campionats de Lliga les temporades 1995-96 i 1998-99 i de la Copa ACB també al curs 98-99 no han tingut continuitat en el club sevillà, que ha vist com en molts partits al pavelló de San Pablo només ha estat recolzat per poc més de 2.000 aficionats.

Imagen relacionada
Mike Phillips, durant un Joventut-Espanyol a Ausias March
Aquest últim estiu el club va estar a punt de desaparèixer, però finalment el Betis li va donar la mà per evitar la seva dissolució i el Sevilla, última denominació abans de rebre l'aixopluc del club verd-i-blanc, s'ha convertit ara en el Real Betis Energía Plus.

Aquest diumenge, el Real Betis es convertirà, doncs, amb el setè rival 'futbolero' de la Penya a la història de la Lliga. Els altres sis són Real Madrid, FC Barcelona, Espanyol, Atlético de Madrid, Real Zaragoza i Sevilla FC. Aquests dos últims, només a l'època pre ACB.

Resultado de imagen de joventut madrid
Fernando Martín, entre Rafa Jofresa i Mike Shultz

El Real Zaragoza va ascendir a la temporada 1960-61 al fer-se amb la plaça del CN Helios, però va perdre la categoria aquell mateix curs al quedar penúltim, només per sobre del Montgat.

El Sevilla també va ser un rival fugaç per la Penya. Va participar en dues ediciones de la Lliga, però només en una la 1965-66, va jugar contra els badalonins. A l'anterior, els dos equips estaven repartits en grups diferents i el Sevilla no es va classificar per la fase final.

Vídeo del partit Joventut-Atlético de Madrid corresponent al playoff de Lliga ACB 1990-91.



LA PENYA I ELS CLUBS DE FUTBOL

Balanç dels partits de Lliga jugats a Badalona

Real Madrid: 82 partits (30 victòries, 50 derrotes i 2 empats)
FC Barcelona: 80 partits (46 victòries i 34 derrotes)
RCD Espanyol: 10 partits (10 victòries)
Atlético de Madrid: 2 partits (2 victòries)
Real Zaragoza: 1 partit (1 victòria)
Sevilla: 1 partit (1 victòria)


TOTAL

176 partits: 90 victòries, 84 derrotes i 2 empats.


Pel que fa als partits disputats contra la franquícia de Sevilla, el balanç és 19 victòries i 8 derrotes. Però en cap cas l'equip andalús era una secció d'un club de futbol.

Comentaris