FERRI LÓPEZ, L'ARQUITECTE DEL FUENLA


La pedrera de la Penya ha assortit històricament nombrosos jugadors i entrenadors a altres equips de la Lliga ACB. El Bilbao Basket, l'últim rival dels verd-i-negres, n´és un exemple. Dissabte passat, sobre el parquet de Miribilla, l'equip de Salva Maldonado es va trobar amb tres jugadors (Raül López, Àlex Mumbru i Marko Todorovic) i un entrenador, Sito Alonso, formats als equips de base. I quan la Penya va jugar la Copa ACB, a Las Palmas, perfectament s'hagués pogut enfrontar a un equip format per expedrerers, tant a la pista com a la banqueta, com també a la presidència, atès que Joaquim Costa (exentrenador del Joventut en dues etapes) és el màxim dirigent de l'Herbalife Gran Canària.



D'entre els exjugadors que van créixer als equips inferiors de la Penya n'hi ha un que exerceix funcions de secretari tècnic. És el Ferri López, que des de fa algunes temporades, és considerat l'arquitecte del Fuenlabrada, l'home encarregat de fer fitxatges i donar baixes, la persona que dóna forma a la primera plantilla de l'equip madrileny.

Ferri López, com el seu germà Sergi, va sorgir de la pedrera de la Penya i va tenir esporàdiques aparicions amb el primer equip. Però va ser lluny de Badalona on va fer la seva carrera esportiva en un tobogan que el va fer pasar de la Lliga ACB a l'aleshores denominada Segona Divisió, és a dir la tercera categoria del bàsquet espanyol, i la Lliga LEB per tornar i assentar-se a l'èlit, sobre tot al Fuenlabrada, el seu últim equip i amb el que ha continuitat vinculat en els despatxos.

A la Penya, els germans Jofresa li van barrar el pas i Ferri López va haver de marxar al Manresa per fer-se un nom a l'èlit. Després va pasar pel Cajabilbao, a Primera B, i el Gramenet, a Segona, fins que Manel Comas se'l va endur al Baskònia, en el que va jugar en dues etapes i va guanyar una Copa del Rei i una Recopa d'Europa. Lucentum, a la LEB, Càceres, Fuenlabrada i Múrcia són els altres clubs en que va jugar.

Imagen

A Fuenlabrada ho va fer en dues etapes. Primer, entre 1997 i 2001, des de la LEB a l'ACB, recorregut que va repetir al final de la seva carrera, entre 2004 i 2009 quan va formar part de l'equip que va ascendir novament a la máxima categoria.



















Després de retirar-se el 2009 va substituir Julián Aranda com a secretari tècnic del Fuenlabrada, un equip tradicionalment amb bon ull pels fitxatges. Oleson, Batista, Ayón, Biyombo, Saúl Blanco, Fitch, Penney, Colom o Rabaseda són alguns dels jugadors que han passat per aquest modest club que ja s'ha convertit en un clàssic de l'ACB. El secret l'explicava Ferri López en una entrevista amb el diari ABC el gener de 2014. "Nosaltres hem d'anar als campionats d'Europa B o a les lligues menors i tractar de detectar allà el potencial d'algun jugador desconegut. Els bons, els que destaquen aviat, ja els han fitxat els grans".

"Aquí no els podem oferir molts dineros, només els medis perquè els guanyin en el futur", afegia Ferri López, lamentant que "després de tanta feina aquest tipus de jugadors se'n vagin tan ràpid". Una problemática que el Joventut també viu en primera persona i que amb les sortides de Marko Todorovic (19 anys) i Guillem Vives (20) sembla que s'acceleri més que mai.



Comentaris

  1. Coses del destí que sigui la Penya qui certifiqui demà el seu descens esportiu -ara ja hem de fer servir aquest adjectiu perquè hi ha descensos de dos tipus- al Fernando Martín. L'altre dia vaig ser a Manresa on el Fuenlabrada va fer molta pena. Si demà juguen igual, la Penya s'endurà la victoria. Al final del partit uns 50 aficionats esperaven als jugadors per aplaudir-los o escridassar-los. Vaig viure una situació curiosa del Ferri López conversant amb uns aficionats amb un to no gaire agradable que li retreien la marxa de l'equip i alguns fitxatges. Va aguantar el tipus responent a tots els retrets.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada